Dag 19 Lofoten- Gillesfjord
Door: Melle
Blijf op de hoogte en volg Familie
23 Juli 2011 | Noorwegen, Oslo
Over de 5000 km ! Inmiddels weten we ook waarom er Trollen in Noorwegen zijn !We dachten dat ze alleen s’nachts leefden maar je ziet ze hier ook overdag. Route door het binnenland. Overal kioskjes langs de weg met sami spullen. Rendierhuiden en geweien. Regelmatig gekeken maar die Samen zijn ook niet gek ! Bij een stalletje stond zo’n oud vies vrouwtje en ineens tilde ze een dekentje op en hielt wat onder me neus. Ik denk wat is dat nou……het lijken wel gedroogde paddestoelen. Engels kunnen ze niet meer het woord speed wist ze goed te vertalen. Ik heb haar vriendelijk bedankt en stond verbaasd weer buiten. Roel die zat toevallig in de auto ! Onderweg nog gestopt bij een waterval met een zalmtrap. We weten nu ook wat het is. Zalmen zwemmen stroomopwaarts en een grote waterval bemoeilijkt dat. Ze hebben dus naast de waterval een stuk afgezet (soort klein riviertje) met minder grote hoogte verschillen zodat ze makkelijker boven kunnen komen. In een natuurlijk bassin blijven ze 2 dagen om uit te rusten en konden we een foto maken. Flinke vent hoor! Net voor Narvik het vasteland verlaten met een mooie brug naar de eilanden. Ik heb er over gelezen en bijzonder mooi te zijn. Bovenste gedeelte de Vestralen, onder de lofoten. We hebben een camping tussen in gezocht zodat het een mooie uitvalsbasis zou zijn. Mooi plekje met fijn uitzicht. Het netwerk lag plat dus geen wifi. De jongens hebben zich vermaakt op de waterfietsen. Plannen voor de volgende dag gemaakt. We gaan de lofoten verkennen zonder caravan en gaan met de tent op pad. Gaspitje mee, slaapspullen en eten. Dat gaat vast wat vlotter omdat de wegen erg smal en hobbelig zijn. Vrijdag doen we de walvissafari.