Dag 18 Alta - Nordkjosbotn - Reisverslag uit Nordkjosbotn, Noorwegen van Familie Buitink - WaarBenJij.nu Dag 18 Alta - Nordkjosbotn - Reisverslag uit Nordkjosbotn, Noorwegen van Familie Buitink - WaarBenJij.nu

Dag 18 Alta - Nordkjosbotn

Door: Melle

Blijf op de hoogte en volg Familie

23 Juli 2011 | Noorwegen, Nordkjosbotn

Dag 18 Alta – Nordkjosbotn (385 km 7 uur)
Rond 10.00 uur zaten we weer in de auto. De plaats Alta staat bekend om zijn rotstekeningen die eeuwenoud zijn en we zouden het buitengedeelte even bekijken met een korte wandeling. Helaas hebben we de bordjes gemist. Daar kwamen we pas achter toen we in een ander dorp kwamen. Om nu weer 20 km terug te rijden…………….(de jongens hadden het toch afgedaan met stoepkrijt van een kleuter) Inmiddels zijn we weer volop in de bewoonde wereld en de teller gaat al over de 4500 km. De route was erg mooi, langs het Lyngenfjord en de Lyngse alpen. Wat een ruig en machtig bergmassief, bedekt met her en der sneeuw. Erg mooi om te rijden maar wel intensief. Op en neer, bocht naar bocht en elke keer weer een ander uitzicht. De weg is op sommige plaatsen nogal hobbelig en omdat we niet weer rijst in ons bed wilde, reed Roel rustig aan. We vertrokken met bewolking en later scheen de zon. Het weer hier is volgens mij nog niet een uur van te voren te voorspellen. Temp. ± 11 tot 16 graden. Bjorn en MIlan vermaakten zich goed met Bassie en Adriaan op de achterbank en hebben we 3 uur lang niet gehoord. Toch wat verder gereden dan gepland. Wilde een keer wild gaan kamperen maar konden geen geschikt plekje vinden dus uiteindelijk toch maar op een camping gestaan. Plekje was mooi maar de rest ook 3x niets. Het was al 18.00 uur in Roel was het goed zat. Eten in elkaar geknutseld, gedoucht en de hele familie lag om 21.30 uur gestrekt. Buiten konden we niet zitten wat je werd gek van de muggen. Eigenlijk de eerste keer dat we er zoveel last van hadden. We hadden geen zin om de partytent nog op te zetten. Besloten om morgen gewoon weer op tijd te gaan rijden, dat bevalt ons toch beter. Inmiddels was het gaan regen tot de volgende morgen 08.00 uur. Toen we in de auto stapte was het droog, trok de bewolking weg en was het ineens 21c.
Wisten jullie dat een brood in Noorwegen 8 euro kost ! We kopen een on gesneden brood, dat scheelt de helft en dan zijn nog kleiner dan in Nederland. Roel staat inmiddels op bier rantsoen. Het is erg leuk om jullie reacties allemaal te lezen. Zover weg maar toch dichtbij. Hoop op de volgende plek weer verbinding te hebben.