Dag 20 Lofoten - Eggum
Door: Melle
Blijf op de hoogte en volg Familie
23 Juli 2011 | Noorwegen, Oslo
Na een ontbijt met warme afbakbroodjes, auto uit en ingepakt en op weg naar Sortland. Eerst weer even LPG tanken en bij Melbu de veerpont naar Fiskebol genomen. Helaas was het erg bewolkt en zagen we niet zoveel. Hoop dat het openbreekt want elk halfuur is hier anders. Er is zoveel te zien maar je moet keuzes maken want anders kunnen we wel 6 maanden wegblijven. Eerste stop bij Henningsvaer, een schilderachtig vissersdorpje (beetje het Spakenburg maar dan anders) Er wordt daar veel op kabeljauw gevist en die drogen ze op rekken. Stokvis genaamd. Het ziet er niet uit en de geur is zeker aanwezig. Wat ons direct opviel is dat het erg druk is in de plaatsjes en op de weg. Echt toeristisch. Daar vandaan richting Borg naar het Vikingmuseum. Daar rondgekeken en in Eggum bij een natuurreservaat een plekje gezocht. Prachtig daar, zo aan zee. Daar scheen de zon en hadden al hoop voor een mooie middernachtzon. Tentje opgezet en op 1 pitje mexicaanse wraps in elkaar gedraaid die verrekte lekker waren. Milan en Roel hebben hout opgesnord en een mooi vuurtje gemaakt. Bjorn houdt zich liever bezig met zijn computerspelletjes en vertrok in de tent om alvast een plekje te bemachtigen. Heerlijk bij het vuur gezeten en de schaapjes kwamen ook nog even langs. Wachten en wachten zou de zon nog komen ? Voor ons was het redelijk helder maar achter ons staken de immense mega rotsen (met sneeuw) in dikke donkere bewolking. Roel en Milan hadden bedacht om stenen bij het vuur te leggen en deze te verwarmen. Hot stones !! Ze bleven heerlijk warm en heb ze later ook als kruikje me de tent ingenomen. Lekker liggen te relaxen en eindelijk……daar was de zon. Prachtig hoor om rond 23.30 uur de zon in je snoet te voelen en zelfs schaduw te zien. De ene naar de andere foto gemaakt…tot hij uiteindelijk in de bewolking wegzakte. Lekker gerookt zijn we in de tent gekropen. Beetje passen en meten, still liggen en niet te veel bewegen……..het is gelukt en rond 06.30 uur waren werden we wakker van het ruizen van de zee en de zon die scheen. Dit is echt vakantie.
25 Juli 2011 - 17:42
Gitte:
wat een prachtige foto's!!!!
Wat een belevenissen allemaal. echt geweldig.