Dag 14 Inari - Lakselv
Door: melle
Blijf op de hoogte en volg Familie
14 Juli 2011 | Noorwegen, Lakselv
S´ochtends waren we allemaal niet wakker te krijgen, we lagen zo lekker warm. De zon scheen alweer en hebben hem in de relax stand gezet. We zouden vandaag toch weer een uur inlopen ivm het tijdsverschil. Rond 11,00 uur in de auto en eerst nog weer even getankt. Koers richting Lakselv (Noorwegen)
We reden over een hele mooie binnendoor weg met veel hoogte verschil, het leek wel route 66. Opnieuw een rendier gespot en deze vastgelegd. Het was minder koud (15C) maar veel wind. Zonnetje erbij wat wil je nog meer. Gestopt in Karasjok waar een Sami museum was. Je kon wat hutjes zien (met vuur) en er was een film over het leven van de Sami. Dat er eigenlijk niets meer is zoals vroeger. Ze wonen in huizen en jagen de kudde op met motor’s en sneeuwscooters. De natuur is het kloppend hart van dit volk. Ook nog even langs de zetel van het Sami parlement gereden. Leuke onderbreking maar had er wel iets meer van verwacht. Me 4 windstrekenmuts niet kunnen scoren….komt vast nog wel. Onderweg wat gegeten op een picknickplaats maar zaten zo weer in de auto. Brrr De weg was hobbel de bobbel geworden maar wel mooi. Steeds ruiger en de bergen doken op. Als je goed keek zag je er sneeuw op liggen. Noorwegen was in aantocht. We kwamen een stuk langs het Porsangerfjord. Rond 15.30 de camping in het Noorse Lakselv (zalmriver) opgereden. Naast een stromende beek, ze staan allemaal in pakken te vissen. Zie je Roel al staan met lieslaarzen ?? Effe lekker wat gesnackt en gewoord raced. Inmiddels weer een buitje en nu 21.30 uur schijnt ze zon weer. Erg wonderlijk hier. Morgen rijden we de laatste 200 km. Richting kaap waar we naar verwachting 2 dagen blijven)zonder stroom) Het weer schijnt redelijk tot goed te zijn dus wie weet hebben we mazzel. Jullie zullen de foto’s binnenkort wel zien. Ga nu Milan z’n DS repareren want de software is gecrasht. Hopelijk lukt het want hij kan zich er goed mee vermaken. Groetjes van ons allemaal
14 Juli 2011 - 20:14
Jelly En Gerard:
Hoi Buitinkjes,
Wat heerlijk om al die verslagen te lezen, we kijken er echt naar uit.
Volgen jullie op de kaart en genieten van de foto,s
Die foto,s van de poolcircel super.
Het weer is hier slecht , veel wind en regen , echt herfst.
Verder alles ok, kusjes voor de jongens en ook voor jullie, pa en ma -
14 Juli 2011 - 21:03
Fina En Andre,:
Hallo luitjes wat zien jullie veel, erg mooi alles geniet van jullie reis verhalen.
liefs fina en andre, -
15 Juli 2011 - 07:16
Ingrid Overduin:
Wauw zeg! Dit is wel zoals je je het voorstelt!
Dikke kussen van ons