Dag 12 Lulea - Rovaniemi
Door: melle
Blijf op de hoogte en volg Familie
12 Juli 2011 | Finland, Rovaniemi
Rond 08.15 uur zaten we alweer in de auto. Tot aan Rovaniemi 250 km ± 3.45 uur. Je merkt dat het dunbevolkter wordt en ook de Mac Donalds en het andere fastfood gebeuren neemt af. Soms zag je binnen 5 minuten wel 6 restaurants. Niet normaal. Voor het eerst echt zwaar bewolkt maar niet koud. Roel rijdt als the best caravandriver de road met de bomen. Rond 10.00 uur waren we bij Haparanda waar de meest Noordelijke Ikea ter wereld gevestigd is. Aangezien we gek van de Ikea zijn hebben we daar ontbeten voor 40 skr (4 euro) Bij Torino is de grens. De ene kant is Zweeds en de andere Fins. De klok ging een uur vooruit. Bij de pomp (want daar komen we geregeld) konden we weer met euro’s betalen. De eerste gierende sirene hebben we al weer gehoord, politie gezien en getoeter van auto’s. Dan pas merk je dat je dat 12 dagen niet hebt gezien/vernomen.
De bewolking wordt motregen en de motregen wordt regen. De campingprijzen weten ze in Finland wel te rekenen zeg ! De 2e camping beviel ons en inmiddels stortte het van de regen. Het is volgens mij het mooiste plekje waar we tot nu toe hebben gestaan, jammer dat het weer zo triest is. Direct duiken de Nederlanders op, we hebben er hier al 4 gezien. Caravan los gekoppeld en huppela naar Santa Claus village. Je weet niet zo goed wat je ervan moet voorstellen, alleen dat het super toeristisch is. Het was totaal niet druk en we stonden gelijk op de poolcirkel met 66°/32° /35 ° een magische breedtegraad. Het is een klein dorpje met veel souvenirshops (allemaal hetzelfde) een postkantoor (waar je dus een kaartje met de kerst kan laten bezorgen) en het kantoor van de Kerstman. Je mag bij hem op bezoek, een handje geven en op de foto. Die kan je dan kopen voor een ‘’leuk’’ bedrag. Zelf foto’s maken is verboden. We moesten de groeten doen aan Sinterklaas want dat was zijn neef. Omdat we het toch wel een bijzonder vonden hebben we de foto maar gekocht. Ik denk niet dat ik er vaker zal komen en dan sta je wel op de foto met de enige echte Kerstman. Nog even wat rond gesnuffeld, Bjorn een Finse vlag gekocht en Milan een knuffeleland. Wij eland stickers gekocht voor op de auto en caravan (voor Johan en Wil want de caravan is super). Inmiddels zitten we binnen in de caravan en hebben ons bed veranderd in een zitje en kijken uit op het meer. Buiten zitten met de partytent in de regen is me toch een te hoog camping gehalte. Wie weet wordt het nog droog, het is een prachtig plekje. Roel gaat zo kokkerellen (tortellini met spinazie en rucola met tomaatjes) Tot zover Rovaniemi
12 Juli 2011 - 20:06
Jellydejong@12move.n:
Hallo ,
Wat beleven jullie toch veel, zojuist alle foto,s bekeken.We hopen voor jullie dat het weer beter wordt,
Hier is alles goed,ik heb Fina en Anneke
ook de site gemaild, en ze vinden dat heel leuk.
groetjes van Pa en ma en Foeny -
12 Juli 2011 - 20:08
Jellydejong@12move.n:
Ik volg jullie op de kaart, dus weet goed waar jullie zijn.
gr.Ma
PS het regent hier pijpestelen!!!!!! -
13 Juli 2011 - 15:08
Henri & Gerdien:
Hoi familie,
Wat een leuke interessante reis! Ook de verslagen zijn super leuk om te lezen. Rik heeft nog even alle foto's bekeken en die foto van Roelof aan de campingtafel achter de laptop vonden wij echt de allerleukste! Hier is het vandaag en de komende tijd regenachtig weer. Geen vakantiegevoel dus. Veel plezier nog en we blijven jullie volgen hoor.
Henri & Gerdien -
13 Juli 2011 - 19:00
Gijsbert Doppenberg:
Hallo familie.
Wat een belevenis zo'n reis.
De verslagen worden met plezier gelezen. Prachtige foto's maken jullie. Roel, met een witte baard en muts kun je zo solliciteren als kerstman.
gr.Gijsbert -
13 Juli 2011 - 21:44
Mars Van Meer :
Hallo Fam. Buiting .
Ik volg jullie elke avond en vind dit geweldig.
Roelof Gijsbert kan dan wel zeggen van je kan zo voor kerstman spelen maar niet doen hoor blijf maar gewoon bij de TD.
FAMILIE NOG EEN HEEL FIJNE VAKANTIE GENIET ER VAN EN IK HOOP DAT JULLIE ALLEMAAL WEER GEZOND EN VEILIG TERUG KOMEN IN NEDERLAND GROETJES mARS -
15 Juli 2011 - 21:21
Henk S:
Hoi familie,
Wat een prachtige foto's en verslagen.
We volgen jullie elke dag. Wat wij ons afvroegen: Is er eigenlijk wel pindakaas bij Ikea?
En stonden jullie met John v.d.Mark op de foto? Of was hij toch naar Israël?
Nu veel plezier nog.
Groetjes van Henk en Mia S -
19 Juli 2011 - 19:48
Fam Rutgers:
Wat een leuke foto's van de kerstman!