Dag 10 Sundsvall- Umea - Reisverslag uit Umeå, Zweden van Familie Buitink - WaarBenJij.nu Dag 10 Sundsvall- Umea - Reisverslag uit Umeå, Zweden van Familie Buitink - WaarBenJij.nu

Dag 10 Sundsvall- Umea

Door: melle

Blijf op de hoogte en volg Familie

11 Juli 2011 | Zweden, Umeå

Dag 10 Sundsvall – Umea
S’avonds nog even een duik genomen en daarna gaan slapen. Rond 03.00 uur wakker geworden van de krijsende meeuwen, het was licht en dacht dat het al ochtend was….Om 07.00 uur weer wakker, ik eruit en de zee in was het 06.00 uur!). Mooi op tijd dus. Rond 08.30 weer reisvaardig en koers richting Umea (275 km en 4,5 uur rijden). Bij Ornskoldsvik was een skischans en ze waren aan het trainen. Met recht ski vliegen. Prachtig om te zien. De borstelbaan werd om de 10 min. beneveld en nat gehouden. Bjorn en Milan zijn nog een heel stuk met de trap omhoog gelopen. Omdat de kust uit veel kleine eilandjes bestaat kom je geregeld over een brug. Deze was wel erg bijzonder en heeft zijn ontwerp geleend aan de brug in San Francisco. Rond 13.30 uur bij de Camping. We kozen voor een kleine camping (Bella vista) aan een rivier. De eigenaar was een Italiaan. Wat een druktemaker maar deed alles om het leuk te maken. We kregen een rondleiding in zijn bakkerij en vertelde in zijn hut met rendiervellen over hoe het in de winter was. Een ding was duidelijk; Zweden is niet meer wat het geweest is. Mn. De enorme toestroom van migranten brengt veel onrust. We zijn even wezen shoppen en ik ben nog nooit van mijn leven in zo enorm grote supermarkt geweest. Mega, echt een supermarkt XL. Lekker spekpannekoeken gebakken met uitjes, kaas en stroop. Milan heeft de mooiste gemaakt. Na hadden we yoghurt met verse aardbeien Roel heeft voor het eerst een hengeltje uitgegooid maar dat is niets geworden. We wachten op de echte zalm en forel. Voordat je het weet is het alweer laat. De route voor de volgende dag bekeken, borreltje gedronken en weer knus met z’n 4tjes in de caravan.