Dag 8 Siljanmeer-Nusnass / Orsa - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Familie Buitink - WaarBenJij.nu Dag 8 Siljanmeer-Nusnass / Orsa - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Familie Buitink - WaarBenJij.nu

Dag 8 Siljanmeer-Nusnass / Orsa

Door: Marjelle

Blijf op de hoogte en volg Familie

09 Juli 2011 | Zweden, Stockholm

Mama heeft om 08.00 uur een ochtendduik in het meer genomen, daarna ontbeten met polar broodjes en de boel ingepakt om naar de andere kant van het Siljan meer te rijden. Met een tussenstop in Nusnass want daar worden de bekende (Dalarna) houtenpaardjes gemaakt. Die zijn het symbool van Zweden. Alles handwerk. Was leuk om even te zien en uiteraard een souvenir voor thuis meegenomen. Doorgereden naar een camping in Orsa, caravan gestald en op naar het Orsa berenpark (BJORN met puntjes) Het is europa’’s grootste berenpark. Het was best leuk maar dat je nou zegt helemaal te wauw ook niet echt. Lekker ontspannen en ook nog ijsberen, tijgers en wolven gezien. Het weer was lekker dus bij terugkomst op de camping voor het eerst een duik in het meer genomen. Dit keer met z’n 4e. Heerlijk zeg ! Lekker nieuwe aardappeltjes gebakken op de skottelbraai en we hadden een “’marielle’s”’ kant en klare kip gekocht. Bij de laatste hap begin de dreigende lucht toch echt te druppelen om vervolgens los te barsten. Het heeft een flinke poos geregend maar zo erg als in Kopenhagen hopen we niet meer mee te maken. Onze caravan heeft een afwasmachine; Bjorn en Milan wassen bijna elke dag af en ze doen het nog goed ook
Rond 22.00 uur met getik en gekletter op het dak gaan slapen.